-->

KL Berdepan Serangan Geng Bakar Motosikal


KUALA LUMPUR – Selepas 23 kes membakar kereta mewah berlaku di sekitar ibu negara pada Mac lepas, perbuatan khianat itu kini menyasarkan motosikal pula dengan 32 kenderaan itu dibakar di kawasan kediaman di sini dalam tempoh 24 jam lepas.
Kejadian terbaru dilaporkan pada 1.23 pagi semalam apabila 21 buah motosikal milik penduduk Flat Seri Selangor, Jalan Sun Peng, di sini rentung selepas dibaling dengan minyak petrol di kawasan meletak motosikal sebelum si pelakunya melarikan diri.
Empat jam selepas kejadian itu, sebuah bengkel motosikal di Kampung Padang Balang, Gombak, di sini pula dibakar dipercayai angkara perbuatan khianat hingga menyebabkan dua buah motosikal rentung.
Awal pagi Ahad lepas, dua buah motosikal dan sebuah kereta milik penduduk Flat Sri Tioman, Taman Melati, di sini dibakar dalam kejadian pada 5.58 pagi sebelum enam lagi motosikal pelbagai jenis rentung selepas dipercayai dibakar suspek yang sama di Blok 61, Bandar Baru Sentul, tiga jam kemudian.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Datuk Ku Chin Wah berkata, berdasarkan siasatan awal Unit Forensik Jabatan Bomba dan Penyelamat (JBPM) dan Unit Forensik Polis Kuala Lumpur, polis percaya terdapat unsur khianat dalam kesemua kejadian itu.
Beliau berkata, polis percaya kesemua kejadian ini dilakukan empat lelaki bertopi keledar berdasarkan keterangan beberapa saksi. – BERNAMAterima kasih sebab sudi membaca entri ini :)

No comments:

Post a Comment